Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt167g77kcal5.3g8g2.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g20g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 133g457kcal13.6g93.2g1.6g4.7g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)200g699kcal24g137.8g3.8g10g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g20g180kcal0g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g2846kcal85.8g483.4g55.8g29.4g
Valittu annoskoko544g1423kcal42.9g241.7g27.9g14.7g
Annoskoko puolitettuna272g712kcal21.5g120.9g14g7.4g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481