Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt208g96kcal6.7g10g3.1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g25g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.3g14kcal0g3.3g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 167g571kcal17g116.5g2g5.8g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)250g874kcal30g172.3g4.7g12.5g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g25g225kcal0g0g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1360g3558kcal107.4g604.2g69.6g36.6g
Valittu annoskoko680g1779kcal53.7g302.1g34.8g18.3g
Annoskoko puolitettuna340g890kcal26.9g151.1g17.4g9.2g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481