Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt291g134kcal9.3g14g4.4g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g35g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 233g800kcal23.7g163.1g2.8g8.2g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)350g1224kcal41.9g241.2g6.6g17.5g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g35g315kcal0g0g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g4981kcal149.8g846g97.6g51.4g
Valittu annoskoko952g2491kcal74.9g423g48.8g25.7g
Annoskoko puolitettuna476g1245kcal37.5g211.5g24.4g12.9g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481