Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g375g338kcal22.5g56.3g0.4g0g
Paprika vihreä 102g22kcal1g2.6g0.3g1.9g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Chili paprika punainen30g12kcal0.6g2.7g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska375g113kcal5.3g24.4g1.9g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g9g19kcal1.2g1.9g0.7g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g150g588kcal39g0.3g48g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2352g2279kcal144.8g192.8g103.2g8.4g
Valittu annoskoko1176g1140kcal72.4g96.4g51.6g4.2g
Annoskoko puolitettuna588g570kcal36.2g48.2g25.8g2.1g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908