Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g625g563kcal37.5g93.8g0.6g0g
Paprika vihreä 170g36kcal1.6g4.3g0.5g3.2g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.1g0.5g
Chili paprika punainen50g20kcal1g4.5g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska625g188kcal8.8g40.6g3.1g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g15g32kcal2.1g3.2g1.2g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g250g980kcal65g0.5g80g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3920g3799kcal241.2g321.2g171.8g14.2g
Valittu annoskoko1960g1900kcal120.6g160.6g85.9g7.1g
Annoskoko puolitettuna980g950kcal60.3g80.3g43g3.6g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908