Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g750g675kcal45g112.5g0.8g0g
Paprika vihreä 204g43kcal1.9g5.1g0.6g3.9g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Chili paprika punainen60g24kcal1.2g5.4g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska750g225kcal10.5g48.8g3.8g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g18g39kcal2.5g3.9g1.5g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g300g1176kcal78g0.6g96g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4704g4559kcal289.2g385.4g206.8g17.2g
Valittu annoskoko2352g2279kcal144.6g192.7g103.4g8.6g
Annoskoko puolitettuna1176g1140kcal72.3g96.4g51.7g4.3g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908