Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g875g788kcal52.5g131.3g0.9g0g
Paprika vihreä 238g51kcal2.2g6g0.7g4.5g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Chili paprika punainen70g28kcal1.4g6.3g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska875g263kcal12.3g56.9g4.4g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g21g45kcal2.9g4.5g1.7g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g350g1372kcal91g0.7g112g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5488g5319kcal337.4g449.6g241g20g
Valittu annoskoko2744g2659kcal168.7g224.8g120.5g10g
Annoskoko puolitettuna1372g1330kcal84.4g112.4g60.3g5g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908