Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g1000g900kcal60g150g1g0g
Paprika vihreä 272g58kcal2.6g6.8g0.8g5.2g
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Chili paprika punainen80g32kcal1.6g7.2g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska1000g300kcal14g65g5g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g24g52kcal3.3g5.2g2g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g400g1568kcal104g0.8g128g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6272g6078kcal385.8g513.8g275.2g22.8g
Valittu annoskoko3136g3039kcal192.9g256.9g137.6g11.4g
Annoskoko puolitettuna1568g1520kcal96.5g128.5g68.8g5.7g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908