Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g125g113kcal7.5g18.8g0.1g0g
Paprika vihreä 34g7.2kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Chili paprika punainen10g4kcal0.2g0.9g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska125g38kcal1.8g8.1g0.6g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g3g6.5kcal0.4g0.6g0.2g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g50g196kcal13g0.1g16g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana784g760kcal48.2g64.2g34.2g2.8g
Valittu annoskoko392g380kcal24.1g32.1g17.1g1.4g
Annoskoko puolitettuna196g190kcal12.1g16.1g8.6g0.7g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908