Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g1250g1125kcal75g187.5g1.3g0g
Paprika vihreä 340g72kcal3.2g8.5g1g6.5g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipuli 50g54kcal3.9g8.1g0.3g1g
Chili paprika punainen100g40kcal2g9g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska1250g375kcal17.5g81.3g6.3g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g30g65kcal4.1g6.5g2.5g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g500g1960kcal130g1g160g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7840g7598kcal481.8g642.2g344.4g28.6g
Valittu annoskoko3920g3799kcal240.9g321.1g172.2g14.3g
Annoskoko puolitettuna1960g1900kcal120.5g160.6g86.1g7.2g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908