Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g250g225kcal15g37.5g0.3g0g
Paprika vihreä 68g15kcal0.6g1.7g0.2g1.3g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Chili paprika punainen20g8kcal0.4g1.8g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska250g75kcal3.5g16.3g1.3g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g6g13kcal0.8g1.3g0.5g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g100g392kcal26g0.2g32g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1568g1520kcal96.2g128.4g69.2g5.8g
Valittu annoskoko784g760kcal48.1g64.2g34.6g2.9g
Annoskoko puolitettuna392g380kcal24.1g32.1g17.3g1.5g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908