Papoutsakia

2 munakoisoa
oliiviöljyä
1 iso hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
3-4 kypsää punaista tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
persiljaa
suolaa
mustapippuria

Kastike:
vajaa 1 dl jauhoja
50 g voita
5 dl maitoa
1 tl muskottipähkinää
(suolaa), mustapippuria
1 muna
fetaa tai parmesaania

Leikkaa munakoisot pitkittäin puolikkaiksi.

Voitele leikattu pinta öljyllä ja pane uunivuokaan.

Lisää muutama lusikallinen suolalla maustettua vettä ja paista 200 asteisessa uunissa, kunnes munakoisot pehmenevät.

Ota munakoisot uunista ja anna jäähtyä.

Valmistele sillä aikaa täyte.

Kuullota sipulit, valkosipuli ja liha öljyssä.

Lisää tomaatti ja yrtit ja hauduta, kunnes seos sakenee.

Kaavi munakoison puolikkaista sisusta varovasti teelusikalla niin, että kuoriin jää noin ½ senttiä sisustaa.

Hienonna ja lisää täytteen joukkoon.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Anna jäähtyä.

Lisää muna.

Aseta munakoison kuoret oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja täytä lihaseoksella.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi.

Kiehauta kastiketta varten voi ja jauhot kattilassa.

Lisää maito hyvin vatkaten ja keitä matalalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.

Ota pois liedeltä ja lisää muna ja juusto.

Mausta muskottipähkinällä ja tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.

Jaa kastike munakoisoille niin, että se peittää lihatäytteen.

Paista uunissa, kunnes pienet kengät ovat kauniin ruskeita, noin 30-40 minuuttia.

Mukailtu HOK-Elanto -lehden ohjeesta

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 479 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 625g140kcal3.1g19.4g1.3g15.6g
Oliiviöljy 19g166kcal0g0g18.8g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Valkosipuli 6.3g6.8kcal0.5g1g0g0.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha625g1038kcal118.8g0g62.5g0g
Tomaattimurska 150g44kcal0.8g8g0.3g2.9g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7.1g0g
Vehnäjauho, durum 63g222kcal8.1g39.4g1.5g7.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen625g206kcal20.6g30.6g0g0g
Margariini 60%, becel laktoositon 63g332kcal0g0g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4790g4586kcal325g211.6g258.6g58.2g
Valittu annoskoko2395g2293kcal162.5g105.8g129.3g29.1g
Annoskoko puolitettuna1198g1147kcal81.3g52.9g64.7g14.6g
Arvot/100g100g96kcal6.8g4.4g5.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242505