Papoutsakia

2 munakoisoa
oliiviöljyä
1 iso hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
3-4 kypsää punaista tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
persiljaa
suolaa
mustapippuria

Kastike:
vajaa 1 dl jauhoja
50 g voita
5 dl maitoa
1 tl muskottipähkinää
(suolaa), mustapippuria
1 muna
fetaa tai parmesaania

Leikkaa munakoisot pitkittäin puolikkaiksi.

Voitele leikattu pinta öljyllä ja pane uunivuokaan.

Lisää muutama lusikallinen suolalla maustettua vettä ja paista 200 asteisessa uunissa, kunnes munakoisot pehmenevät.

Ota munakoisot uunista ja anna jäähtyä.

Valmistele sillä aikaa täyte.

Kuullota sipulit, valkosipuli ja liha öljyssä.

Lisää tomaatti ja yrtit ja hauduta, kunnes seos sakenee.

Kaavi munakoison puolikkaista sisusta varovasti teelusikalla niin, että kuoriin jää noin ½ senttiä sisustaa.

Hienonna ja lisää täytteen joukkoon.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Anna jäähtyä.

Lisää muna.

Aseta munakoison kuoret oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja täytä lihaseoksella.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi.

Kiehauta kastiketta varten voi ja jauhot kattilassa.

Lisää maito hyvin vatkaten ja keitä matalalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.

Ota pois liedeltä ja lisää muna ja juusto.

Mausta muskottipähkinällä ja tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.

Jaa kastike munakoisoille niin, että se peittää lihatäytteen.

Paista uunissa, kunnes pienet kengät ovat kauniin ruskeita, noin 30-40 minuuttia.

Mukailtu HOK-Elanto -lehden ohjeesta

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 479 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 1126g252kcal5.6g34.9g2.3g28.1g
Oliiviöljy 34g299kcal0g0g33.8g0g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1126g1869kcal213.9g0g112.6g0g
Tomaattimurska 270g79kcal1.5g14.3g0.5g5.1g
Kananmuna kuoreton 124g177kcal15.5g0.4g12.7g0g
Vehnäjauho, durum 113g399kcal14.6g70.9g2.8g14.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1126g371kcal37.1g55.2g0g0g
Margariini 60%, becel laktoositon 113g597kcal0g0g67.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8622g8256kcal585.2g381g465.6g104.4g
Valittu annoskoko4311g4128kcal292.6g190.5g232.8g52.2g
Annoskoko puolitettuna2156g2064kcal146.3g95.3g116.4g26.1g
Arvot/100g100g96kcal6.8g4.4g5.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242505