Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen95g25kcal0.9g4.4g0.4g1.9g
Sipuli 32g10kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Tomaatti 387g88kcal2.2g13.3g1.2g5.4g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha500g600kcal80g0g18.7g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g17g10kcal0.4g1.4g1.8g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g46kcal1.4g9.3g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2904g1573kcal171.8g62.4g44.8g17.2g
Valittu annoskoko1452g787kcal85.9g31.2g22.4g8.6g
Annoskoko puolitettuna726g393kcal43g15.6g11.2g4.3g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.1g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821