Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen191g49kcal1.7g8.8g0.8g3.8g
Sipuli 64g19kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Tomaatti 773g176kcal4.3g26.7g2.3g10.8g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha1000g1200kcal160g0g37.5g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g33g20kcal0.8g2.8g3.6g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g92kcal2.7g18.7g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5808g3147kcal343.2g125.4g89.4g34.4g
Valittu annoskoko2904g1573kcal171.6g62.7g44.7g17.2g
Annoskoko puolitettuna1452g787kcal85.8g31.4g22.4g8.6g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821