Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen238g61kcal2.1g11g1g4.8g
Sipuli 80g24kcal1g3.8g0.2g1.4g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Tomaatti 967g220kcal5.4g33.4g2.9g13.5g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha1250g1500kcal200g0g46.9g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g42g25kcal1g3.5g4.5g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g114kcal3.4g23.3g0.4g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7260g3933kcal429g156.6g112g43.2g
Valittu annoskoko3630g1967kcal214.5g78.3g56g21.6g
Annoskoko puolitettuna1815g983kcal107.3g39.2g28g10.8g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821