Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen48g12kcal0.4g2.2g0.2g1g
Sipuli 16g4.8kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Tomaatti 193g44kcal1.1g6.7g0.6g2.7g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha250g300kcal40g0g9.4g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g8.3g5kcal0.2g0.7g0.9g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.7g23kcal0.7g4.7g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1452g787kcal85.8g31.6g22.4g8.8g
Valittu annoskoko726g393kcal42.9g15.8g11.2g4.4g
Annoskoko puolitettuna363g197kcal21.5g7.9g5.6g2.2g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821