Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 171g39kcal3.1g4.1g0.3g3.6g
Sipuli (kuorittu)86g23kcal1.1g4.1g0.2g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g223g62kcal1.3g13.2g0.4g5.6g
Palsternakka 171g109kcal0.9g20.2g0.7g7.7g
Lanttu 856g247kcal8.6g39.4g2.6g15.4g
Lohifilee, paistettu 514g1134kcal104.5g0g80.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.3g31kcal0g0g3.4g0g
Fenkoli, annos 100g26g8kcal0.3g1.9g0.1g0.8g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g343g411kcal11.6g12.3g34.3g0g
Kananmuna 50g(kpl)171g216kcal18.8g0.5g15.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa171g514kcal39.4g0g39.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5472g5590kcal379.2g191.4g354.2g69.2g
Valittu annoskoko2736g2795kcal189.6g95.7g177.1g34.6g
Annoskoko puolitettuna1368g1398kcal94.8g47.9g88.6g17.3g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043