Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 257g59kcal4.6g6.2g0.5g5.4g
Sipuli (kuorittu)129g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g334g94kcal2g19.9g0.7g8.3g
Palsternakka 257g163kcal1.3g30.3g1g11.6g
Lanttu 1285g371kcal12.8g59.1g3.9g23.1g
Lohifilee, paistettu 771g1702kcal156.7g0g120.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g6.4g47kcal0.1g0.1g5.1g0g
Fenkoli, annos 100g39g12kcal0.5g2.8g0.1g1.2g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g514g617kcal17.5g18.5g51.4g0g
Kananmuna 50g(kpl)257g324kcal28.3g0.8g23.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa257g771kcal59.1g0g59.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8208g8385kcal569.2g287.8g531.4g103.6g
Valittu annoskoko4104g4192kcal284.6g143.9g265.7g51.8g
Annoskoko puolitettuna2052g2096kcal142.3g72g132.9g25.9g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043