Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 285g65kcal5.2g6.9g0.6g6g
Sipuli (kuorittu)143g39kcal1.9g6.9g0.3g2.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g371g104kcal2.2g22.1g0.7g9.3g
Palsternakka 285g182kcal1.4g33.7g1.1g12.8g
Lanttu 1427g412kcal14.3g65.7g4.3g25.7g
Lohifilee, paistettu 856g1891kcal174.1g0g133.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g7.1g52kcal0.1g0.1g5.7g0g
Fenkoli, annos 100g43g13kcal0.5g3.1g0.1g1.3g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g571g685kcal19.4g20.6g57.1g0g
Kananmuna 50g(kpl)285g360kcal31.4g0.9g25.7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa285g856kcal65.7g0g65.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9119g9316kcal632.4g320g590.2g115g
Valittu annoskoko4560g4658kcal316.2g160g295.1g57.5g
Annoskoko puolitettuna2280g2329kcal158.1g80g147.6g28.8g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043