Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 400g92kcal7.2g9.6g0.8g8.4g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g520g146kcal3.1g30.9g1g13g
Palsternakka 400g254kcal2g47.2g1.6g18g
Lanttu 2000g577kcal20g92g6g36g
Lohifilee, paistettu 1200g2649kcal244g0g187.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Fenkoli, annos 100g60g19kcal0.7g4.4g0.1g1.9g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g800g960kcal27.2g28.8g80g0g
Kananmuna 50g(kpl)400g504kcal44g1.2g36g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa400g1200kcal92g0g92g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12780g13055kcal885.8g447.6g827g161.4g
Valittu annoskoko6390g6528kcal442.9g223.8g413.5g80.7g
Annoskoko puolitettuna3195g3264kcal221.5g111.9g206.8g40.4g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043