Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 180g226kcal19.8g0.5g16.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 150g495kcal3g4.5g52.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g30g219kcal0.3g0.3g24g0g
Jauheliha, sika-nauta 300g664kcal52.5g0g51g0g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka53g43kcal1.8g10g0.5g0.5g
Kirsikkatomaatti, 50g112g23kcal0.7g4.3g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 112g420kcal25.1g0g36g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 75g208kcal1.5g2.2g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2118g4628kcal211.4g49.6g403.2g2.6g
Valittu annoskoko1059g2314kcal105.7g24.8g201.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna530g1157kcal52.9g12.4g100.8g0.7g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085