Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 300g376kcal33g0.8g27g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 250g825kcal5g7.5g87.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g50g365kcal0.5g0.5g40g0g
Jauheliha, sika-nauta 500g1106kcal87.4g0g84.9g0g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Tomaattipyree, Pirkka87g72kcal3g16.6g0.9g0.9g
Kirsikkatomaatti, 50g187g38kcal1.1g7.1g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 187g700kcal41.8g0g60g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 125g346kcal2.5g3.7g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3530g7714kcal352g82.2g672g4.6g
Valittu annoskoko1765g3857kcal176g41.1g336g2.3g
Annoskoko puolitettuna883g1929kcal88g20.6g168g1.2g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085