Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 360g452kcal39.6g0.9g32.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 300g990kcal6g9g104.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g60g438kcal0.6g0.6g48g0g
Jauheliha, sika-nauta 600g1328kcal104.9g0g101.9g0g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Tomaattipyree, Pirkka105g86kcal3.6g19.9g1g1g
Kirsikkatomaatti, 50g225g45kcal1.3g8.5g0.7g0g
Sipuli (kuorittu)82g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 225g840kcal50.2g0g71.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 150g416kcal3g4.5g42g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4236g9257kcal422.4g98.8g806.2g5.4g
Valittu annoskoko2118g4629kcal211.2g49.4g403.1g2.7g
Annoskoko puolitettuna1059g2314kcal105.6g24.7g201.6g1.4g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085