Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 420g527kcal46.2g1.1g37.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 350g1155kcal7g10.5g122.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g70g511kcal0.7g0.7g56g0g
Jauheliha, sika-nauta 700g1549kcal122.4g0g118.9g0g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Tomaattipyree, Pirkka122g100kcal4.2g23.3g1.2g1.2g
Kirsikkatomaatti, 50g262g53kcal1.6g10g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)96g26kcal1.3g4.6g0.2g1.6g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 262g980kcal58.5g0g83.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 175g485kcal3.5g5.2g49g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4942g10800kcal493g115.4g940.8g6.2g
Valittu annoskoko2471g5400kcal246.5g57.7g470.4g3.1g
Annoskoko puolitettuna1236g2700kcal123.3g28.9g235.2g1.6g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085