Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 480g603kcal52.8g1.2g43.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 400g1321kcal8g12g140g0g
Voi, 1 tl, 5 g80g584kcal0.8g0.8g64g0g
Jauheliha, sika-nauta 800g1772kcal140g0g136g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Tomaattipyree, Pirkka140g115kcal4.8g26.6g1.4g1.4g
Kirsikkatomaatti, 50g300g60kcal1.8g11.4g0.9g0g
Sipuli (kuorittu)110g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 300g1121kcal66.9g0g96g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 200g555kcal4g6g56g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5652g12351kcal563.6g131.8g1075.8g7.2g
Valittu annoskoko2826g6176kcal281.8g65.9g537.9g3.6g
Annoskoko puolitettuna1413g3088kcal140.9g33g269g1.8g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085