Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 540g677kcal59.4g1.4g48.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 450g1485kcal9g13.5g157.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g90g657kcal0.9g0.9g71.9g0g
Jauheliha, sika-nauta 899g1992kcal157.4g0g152.9g0g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Tomaattipyree, Pirkka157g129kcal5.4g29.9g1.6g1.6g
Kirsikkatomaatti, 50g337g68kcal2g12.8g1g0g
Sipuli (kuorittu)124g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 337g1260kcal75.2g0g107.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 225g623kcal4.5g6.7g63g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6354g13886kcal633.6g148g1209.4g8.2g
Valittu annoskoko3177g6943kcal316.8g74g604.7g4.1g
Annoskoko puolitettuna1589g3472kcal158.4g37g302.4g2.1g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085