Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 600g753kcal66g1.6g54.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 500g1649kcal10g15g174.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g100g730kcal1g1g79.9g0g
Jauheliha, sika-nauta 999g2213kcal174.9g0g169.9g0g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Tomaattipyree, Pirkka175g143kcal5.9g33.2g1.7g1.7g
Kirsikkatomaatti, 50g375g75kcal2.2g14.2g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)137g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 375g1400kcal83.6g0g119.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 250g693kcal5g7.5g70g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7060g15428kcal704g164.8g1343.8g8.8g
Valittu annoskoko3530g7714kcal352g82.4g671.9g4.4g
Annoskoko puolitettuna1765g3857kcal176g41.2g336g2.2g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085