Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 120g151kcal13.2g0.3g10.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100g330kcal2g3g35g0g
Voi, 1 tl, 5 g20g146kcal0.2g0.2g16g0g
Jauheliha, sika-nauta 200g443kcal35g0g34g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka35g29kcal1.2g6.7g0.4g0.4g
Kirsikkatomaatti, 50g75g15kcal0.4g2.8g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 75g280kcal16.7g0g24g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 50g139kcal1g1.5g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1413g3088kcal140.8g33g269g2g
Valittu annoskoko707g1544kcal70.4g16.5g134.5g1g
Annoskoko puolitettuna353g772kcal35.2g8.3g67.3g0.5g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085