Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g626g125kcal7.5g20g2.2g0g
Basilika, tuore 125g34kcal3.9g1.3g1g2g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl251g200kcal2.5g11.3g17.5g0g
Risottoriisi (Risella), 60g852g2981kcal68.1g638.7g14.5g25.5g
Valkoviini kuiva 501g343kcal1.6g3g0g0g
Voi 35g254kcal0.4g0.1g28.5g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g70g84kcal1.8g4.2g6.3g1.1g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5260g8167kcal178.8g1378.2g140.8g63.2g
Valittu annoskoko2630g4083kcal89.4g689.1g70.4g31.6g
Annoskoko puolitettuna1315g2042kcal44.7g344.6g35.2g15.8g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251423