Porkkanakastike

Porkkanakastike

Noin 0,5 l pieniä porkkanakuutioita (tai puolet palsternakkakuutioita)
1 sipuli
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3-5 dl vettä
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
sokeria
suolaa
tuoretta rakuunaa

Keitä porkkanakuutioita ja hienonnettua sipulia suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanakuutiot ovat kypsiä.

Sulata pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa rasva.

Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa hetken, mutta älä ruskista.

Lisää joukkoon porkkanakuutiot liemineen ja sekoita kunnes vehnäjauhot ovat tasaisesti sekoittuneet.

Lisää kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Mausta kastike ja lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g449g126kcal2.7g26.7g0.9g11.2g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.7g0.3g0.8g
Voi 28g204kcal0.3g0.1g22.8g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 112g371kcal2.2g3.4g39.3g0g
Sokeri 11g46kcal0g11.2g0g0g
Valkopippuri 3.4g10kcal0.4g1.4g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 562g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2556g1701kcal17.6g123.4g127g28g
Valittu annoskoko1278g851kcal8.8g61.7g63.5g14g
Annoskoko puolitettuna639g425kcal4.4g30.9g31.8g7g
Arvot/100g100g67kcal0.7g4.8g5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251439