Porkkanakastike

Porkkanakastike

Noin 0,5 l pieniä porkkanakuutioita (tai puolet palsternakkakuutioita)
1 sipuli
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3-5 dl vettä
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
sokeria
suolaa
tuoretta rakuunaa

Keitä porkkanakuutioita ja hienonnettua sipulia suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanakuutiot ovat kypsiä.

Sulata pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa rasva.

Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa hetken, mutta älä ruskista.

Lisää joukkoon porkkanakuutiot liemineen ja sekoita kunnes vehnäjauhot ovat tasaisesti sekoittuneet.

Lisää kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Mausta kastike ja lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g499g140kcal3g29.7g1g12.5g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Voi 31g226kcal0.4g0.1g25.4g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 125g412kcal2.5g3.7g43.7g0g
Sokeri 13g51kcal0g12.5g0g0g
Valkopippuri 3.7g11kcal0.4g1.6g0.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 624g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2840g1890kcal19.6g137.4g141.2g31.4g
Valittu annoskoko1420g945kcal9.8g68.7g70.6g15.7g
Annoskoko puolitettuna710g473kcal4.9g34.4g35.3g7.9g
Arvot/100g100g67kcal0.7g4.8g5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251439