Porkkanakastike

Porkkanakastike

Noin 0,5 l pieniä porkkanakuutioita (tai puolet palsternakkakuutioita)
1 sipuli
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3-5 dl vettä
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
sokeria
suolaa
tuoretta rakuunaa

Keitä porkkanakuutioita ja hienonnettua sipulia suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanakuutiot ovat kypsiä.

Sulata pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa rasva.

Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa hetken, mutta älä ruskista.

Lisää joukkoon porkkanakuutiot liemineen ja sekoita kunnes vehnäjauhot ovat tasaisesti sekoittuneet.

Lisää kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Mausta kastike ja lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g998g280kcal6g59.4g2g25g
Sipuli (kuorittu)150g40kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Vehnäjauho puolikarkea 50g171kcal5.1g34.9g0.6g1.7g
Voi 62g453kcal0.7g0.2g50.7g0g
Suola, annos 3g50g0kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 250g824kcal5g7.5g87.3g0g
Sokeri 25g101kcal0g24.9g0g0g
Valkopippuri 7.5g21kcal0.8g3.2g0.2g2g
Vesi, vesijohtovesi 1248g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5680g3780kcal39g274.6g282.2g62.4g
Valittu annoskoko2840g1890kcal19.5g137.3g141.1g31.2g
Annoskoko puolitettuna1420g945kcal9.8g68.7g70.6g15.6g
Arvot/100g100g67kcal0.7g4.8g5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251439