Porkkanakastike

Porkkanakastike

Noin 0,5 l pieniä porkkanakuutioita (tai puolet palsternakkakuutioita)
1 sipuli
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3-5 dl vettä
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
sokeria
suolaa
tuoretta rakuunaa

Keitä porkkanakuutioita ja hienonnettua sipulia suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanakuutiot ovat kypsiä.

Sulata pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa rasva.

Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa hetken, mutta älä ruskista.

Lisää joukkoon porkkanakuutiot liemineen ja sekoita kunnes vehnäjauhot ovat tasaisesti sekoittuneet.

Lisää kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Mausta kastike ja lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1600g448kcal9.6g95.2g3.2g40g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Suola, annos 3g80g0kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 400g1321kcal8g12g140g0g
Sokeri 40g162kcal0g40g0g0g
Valkopippuri 12g34kcal1.2g5.1g0.3g3.1g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9104g6059kcal62.6g440.4g452.6g100g
Valittu annoskoko4552g3030kcal31.3g220.2g226.3g50g
Annoskoko puolitettuna2276g1515kcal15.7g110.1g113.2g25g
Arvot/100g100g67kcal0.7g4.8g5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251439