Porkkanakastike

Porkkanakastike

Noin 0,5 l pieniä porkkanakuutioita (tai puolet palsternakkakuutioita)
1 sipuli
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3-5 dl vettä
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
sokeria
suolaa
tuoretta rakuunaa

Keitä porkkanakuutioita ja hienonnettua sipulia suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanakuutiot ovat kypsiä.

Sulata pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa rasva.

Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa hetken, mutta älä ruskista.

Lisää joukkoon porkkanakuutiot liemineen ja sekoita kunnes vehnäjauhot ovat tasaisesti sekoittuneet.

Lisää kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Mausta kastike ja lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.3g13.4g0.4g5.6g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Voi 14g102kcal0.2g0.1g11.4g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 56g185kcal1.1g1.7g19.7g0g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Valkopippuri 1.7g4.8kcal0.2g0.7g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 281g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1278g851kcal8.6g62g63.4g14g
Valittu annoskoko639g425kcal4.3g31g31.7g7g
Annoskoko puolitettuna320g213kcal2.2g15.5g15.9g3.5g
Arvot/100g100g67kcal0.7g4.9g5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251439