Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 195g64kcal1.2g10.8g0.4g5g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Chili paprika punainen14g5.4kcal0.3g1.2g0g0g
Oliiviöljy 16g143kcal0g0g16.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3g9kcal0.3g1.8g0.2g0.8g
Chilikastike original, Felix18g16kcal0.3g2.7g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk240g64kcal1.4g12.7g0.5g3.4g
Linssi, punainen, Go Green120g390kcal28.8g58.8g1.2g14.4g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 159g212kcal13.4g28g3.2g7.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2280g1859kcal94.6g241g43.8g65.4g
Valittu annoskoko1140g929kcal47.3g120.5g21.9g32.7g
Annoskoko puolitettuna570g465kcal23.7g60.3g11g16.4g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822