Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 227g74kcal1.4g12.6g0.5g5.8g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Chili paprika punainen16g6.3kcal0.3g1.4g0g0g
Oliiviöljy 19g167kcal0g0g18.9g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.5g11kcal0.4g2.1g0.2g1g
Chilikastike original, Felix21g19kcal0.4g3.1g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk280g75kcal1.7g14.8g0.6g3.9g
Linssi, punainen, Go Green140g455kcal33.6g68.6g1.4g16.8g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 186g247kcal15.7g32.6g3.7g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2660g2169kcal110.6g280.8g51g76.4g
Valittu annoskoko1330g1084kcal55.3g140.4g25.5g38.2g
Annoskoko puolitettuna665g542kcal27.7g70.2g12.8g19.1g
Arvot/100g100g82kcal4.2g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822