Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 260g85kcal1.6g14.5g0.5g6.6g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g13kcal1g2.1g0.1g0.3g
Chili paprika punainen18g7.2kcal0.4g1.6g0g0g
Oliiviöljy 22g191kcal0g0g21.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4g12kcal0.4g2.4g0.3g1.1g
Chilikastike original, Felix24g21kcal0.4g3.6g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk320g86kcal1.9g17g0.6g4.5g
Linssi, punainen, Go Green160g520kcal38.4g78.4g1.6g19.2g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 212g282kcal17.9g37.3g4.2g10.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g2478kcal126g321.4g58.2g87.4g
Valittu annoskoko1520g1239kcal63g160.7g29.1g43.7g
Annoskoko puolitettuna760g620kcal31.5g80.4g14.6g21.9g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822