Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 292g96kcal1.8g16.3g0.6g7.5g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Chili paprika punainen20g8.1kcal0.4g1.8g0g0g
Oliiviöljy 24g215kcal0g0g24.3g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.5g14kcal0.5g2.7g0.3g1.3g
Chilikastike original, Felix27g24kcal0.5g4g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk360g97kcal2.2g19.1g0.7g5g
Linssi, punainen, Go Green180g585kcal43.2g88.2g1.8g21.6g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 238g317kcal20.1g42g4.8g11.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3420g2788kcal142g361.4g65.6g98.2g
Valittu annoskoko1710g1394kcal71g180.7g32.8g49.1g
Annoskoko puolitettuna855g697kcal35.5g90.4g16.4g24.6g
Arvot/100g100g82kcal4.2g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822