Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 130g43kcal0.8g7.2g0.3g3.3g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.4g6.7kcal0.5g1g0g0.1g
Chili paprika punainen9g3.6kcal0.2g0.8g0g0g
Oliiviöljy 11g96kcal0g0g10.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2g6.2kcal0.2g1.2g0.1g0.6g
Chilikastike original, Felix12g11kcal0.2g1.8g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk160g43kcal1g8.5g0.3g2.2g
Linssi, punainen, Go Green80g260kcal19.2g39.2g0.8g9.6g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 106g141kcal8.9g18.7g2.1g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1520g1239kcal63g160.6g29g43.6g
Valittu annoskoko760g620kcal31.5g80.3g14.5g21.8g
Annoskoko puolitettuna380g310kcal15.8g40.2g7.3g10.9g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822