Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 163g53kcal1g9g0.3g4.1g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Chili paprika punainen11g4.5kcal0.2g1g0g0g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.8kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Chilikastike original, Felix15g13kcal0.3g2.2g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk200g54kcal1.2g10.6g0.4g2.8g
Linssi, punainen, Go Green100g325kcal24g49g1g12g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 133g176kcal11.2g23.3g2.6g6.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1900g1549kcal78.8g200.6g36.2g54.4g
Valittu annoskoko950g775kcal39.4g100.3g18.1g27.2g
Annoskoko puolitettuna475g387kcal19.7g50.2g9.1g13.6g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822