Kreikkalainen lihamureke

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä pienessä kattilassa tai paistinpannulla.

Lisää sipuliviipaleet ja valkosipuli.

Kypsennä sekoittaen 3 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.

Kaada seos isoon kulhoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Jauha lihapalat kahdessa erässä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi tai käytä valmista jauhelihaa.

Lisää jauheliha kulhoon sipulien päälle, samoin keitetty riisi, tomaattisose, tilli- ja minttusilppu, sitruunan kuoriraaste, oregano, suola ja 2 ruokalusikallista vettä.

Sekoita ainekset hyvin.

Nosta puolet seoksesta lusikalla uunivuokaan.

Ripottele feta murusina pinnalle ja lusikoi päälle loput lihaseoksesta.

Taputa mureke kostutetuin käsin tiiviiksi.

Kypsennä mureketta uunin keskiosassa 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Kokeile kypsyyttä tikulla pistäen: kun reiästä valuva lihasneste on kirkasta, on lihakin kypsää.

Tarjoa mureke kuumana, lämpimänä tai kylmänä keitettyjen, höyrytettyjen tai grillattujen kasvisten kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Hmr4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g125g34kcal1.6g6g0.1g2.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g13kcal1g2g0.1g0.2g
Naudanpaisti 312g347kcal67.6g0g8.1g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 312g509kcal87.5g0g17.3g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)125g153kcal2.7g34g0.4g1g
Tomaattimurska (Euro shopper)47g14kcal0.5g1.9g0.2g0.1g
Tilli, tuore 88g26kcal3.2g0.8g0.7g1.8g
Sitruuna kuorittu 13g5.1kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Oregano, kuivattu 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Fetajuusto, Arla, 3%, 200g150g165kcal27g3g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2400g2753kcal382.4g96.2g88g11.4g
Valittu annoskoko1200g1376kcal191.2g48.1g44g5.7g
Annoskoko puolitettuna600g688kcal95.6g24.1g22g2.9g
Arvot/100g100g115kcal15.9g4g3.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255094