Kreikkalainen lihamureke

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä pienessä kattilassa tai paistinpannulla.

Lisää sipuliviipaleet ja valkosipuli.

Kypsennä sekoittaen 3 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.

Kaada seos isoon kulhoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Jauha lihapalat kahdessa erässä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi tai käytä valmista jauhelihaa.

Lisää jauheliha kulhoon sipulien päälle, samoin keitetty riisi, tomaattisose, tilli- ja minttusilppu, sitruunan kuoriraaste, oregano, suola ja 2 ruokalusikallista vettä.

Sekoita ainekset hyvin.

Nosta puolet seoksesta lusikalla uunivuokaan.

Ripottele feta murusina pinnalle ja lusikoi päälle loput lihaseoksesta.

Taputa mureke kostutetuin käsin tiiviiksi.

Kypsennä mureketta uunin keskiosassa 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Kokeile kypsyyttä tikulla pistäen: kun reiästä valuva lihasneste on kirkasta, on lihakin kypsää.

Tarjoa mureke kuumana, lämpimänä tai kylmänä keitettyjen, höyrytettyjen tai grillattujen kasvisten kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Hmr4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g50g14kcal0.6g2.4g0g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Naudanpaisti 125g139kcal27.1g0g3.2g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 125g203kcal35g0g6.9g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)50g61kcal1.1g13.6g0.1g0.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)19g5.6kcal0.2g0.7g0.1g0g
Tilli, tuore 35g11kcal1.3g0.3g0.3g0.7g
Sitruuna kuorittu 5g2.1kcal0g0.1g0.1g0.1g
Oregano, kuivattu 0.1g0.5kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Fetajuusto, Arla, 3%, 200g60g66kcal10.8g1.2g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g1101kcal153g38.2g35g4.4g
Valittu annoskoko480g551kcal76.5g19.1g17.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna240g275kcal38.3g9.6g8.8g1.1g
Arvot/100g100g115kcal15.9g4g3.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255094