Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g661g793kcal138.8g0g26.4g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g481g260kcal36.1g4.3g10.1g1.9g
Voi 30g218kcal0.4g0.1g24.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1.1g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)150g128kcal1.5g5.3g10.5g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4.8g20kcal0g4.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton9g1.9kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 60g18kcal2.2g0.5g0.5g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2856g3082kcal364.2g72.2g144.6g8.6g
Valittu annoskoko1428g1541kcal182.1g36.1g72.3g4.3g
Annoskoko puolitettuna714g771kcal91.1g18.1g36.2g2.2g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450