Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g771g926kcal162g0g30.9g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g561g303kcal42.1g5g11.8g2.2g
Voi 35g254kcal0.4g0.1g28.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)175g149kcal1.8g6.1g12.3g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.2kcal0g0.2g0g0g
Tilli, tuore 70g21kcal2.6g0.6g0.6g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3332g3596kcal425g84.2g169g9.8g
Valittu annoskoko1666g1798kcal212.5g42.1g84.5g4.9g
Annoskoko puolitettuna833g899kcal106.3g21.1g42.3g2.5g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450