Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g882g1058kcal185.1g0g35.3g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g641g346kcal48.1g5.8g13.5g2.6g
Voi 40g291kcal0.5g0.2g32.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g138kcal4.1g28g0.5g1.4g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)200g170kcal2g7g14g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6.4g26kcal0g6.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton12g2.5kcal0g0.2g0g0g
Tilli, tuore 80g24kcal3g0.7g0.6g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g4110kcal485.6g96.6g193g11.4g
Valittu annoskoko1904g2055kcal242.8g48.3g96.5g5.7g
Annoskoko puolitettuna952g1028kcal121.4g24.2g48.3g2.9g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450