Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g992g1190kcal208.3g0g39.7g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g721g390kcal54.1g6.5g15.1g2.9g
Voi 45g327kcal0.5g0.2g36.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g155kcal4.6g31.6g0.5g1.6g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)225g192kcal2.3g7.9g15.8g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 7.2g29kcal0g7.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton14g2.8kcal0g0.2g0g0g
Tilli, tuore 90g27kcal3.3g0.8g0.7g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4284g4624kcal546.2g108.8g216.8g12.8g
Valittu annoskoko2142g2312kcal273.1g54.4g108.4g6.4g
Annoskoko puolitettuna1071g1156kcal136.6g27.2g54.2g3.2g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450