Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g110g132kcal23.1g0g4.4g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g80g43kcal6g0.7g1.7g0.3g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)25g21kcal0.3g0.9g1.8g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.5g0.3kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 10g3kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g514kcal60.8g12g24.4g1.4g
Valittu annoskoko238g257kcal30.4g6g12.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna119g129kcal15.2g3g6.1g0.4g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450