Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g1102g1322kcal231.4g0g44.1g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g801g433kcal60.1g7.2g16.8g3.2g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35.1g0.6g1.8g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)250g213kcal2.5g8.8g17.5g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.2kcal0g0.2g0g0g
Tilli, tuore 100g30kcal3.7g0.9g0.8g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4760g5137kcal606.8g120.8g241g14.2g
Valittu annoskoko2380g2569kcal303.4g60.4g120.5g7.1g
Annoskoko puolitettuna1190g1284kcal151.7g30.2g60.3g3.6g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450