Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g2200g2640kcal462g0g88g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g1600g864kcal120g14.4g33.6g6.4g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g343kcal10.2g70g1.2g3.5g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)500g425kcal5g17.5g35g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Tilli, tuore 200g60kcal7.4g1.8g1.6g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9504g10257kcal1211.8g241.2g481.4g28.2g
Valittu annoskoko4752g5129kcal605.9g120.6g240.7g14.1g
Annoskoko puolitettuna2376g2564kcal303g60.3g120.4g7.1g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450